Burhaniye'de CHP'den Sel Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, önceki gün yaşanan sel Subeylidere mahallesinde büyük zarara yol açarken, çok sayıdaki vatandaş Sübeylidere’yi ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Tarık Erdil’de Subeylidere’de inceleme yaparken, bir basın açıklaması yaptı.

Burhaniye'de CHP'den Sel Açıklaması
CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil’in yaptığı basın açıklamasında ”18.07.2017 sabah saatlerinde yaşanan yoğun yağışla birlikte Sübeylidere Mahalle’mizdeki derenin taşması ile meydana gelen sel felaketi büyük maddi zarara neden oldu. Kırsal mahallemizin meydanının içerisinden geçen ve dereyi taşıyan menfezin ağzının selin getirdiği bir traktör kasasıyla tıkanması ve sonrasında derenin suyunun meydana dağılmasıyla birlikte meydan harabe haline dönüştü. Parke taşlarının sökülmesi, kahve önündeki gölgeliklerin yıkılması ile beraber önüne kattığı araçlarla birlikte ilerleyen selin meydana getirdiği maddi hasarın giderilmesi için çalışmaların başladığı görüldü.

Özellikle sel nedeni ile meydana gelen hasar sonucu birçok araç kullanılamaz hale geldi. Sübeylidere Muhtarımızla ve eşyaları, araçları hasar gören hemşerilerimiz can kaybı olmamasının sevindirici olduğu dile getirdiler. Bizler de, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri ve İlçe Yönetimi olarak kendilerine bundan sonraki süreçte dere ıslahı için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasının, zararların tazmininin ve meydanın bir an önce eski haline getirilmesinin takipçisi olacağımızın sözünü verdik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ardından Kırtık Mahalle’mize yaptığımız ziyarette, Sübeylidere Mahallesi kadar hasar olmasa da orada da bir aracın sel sularında kaybolduğunu öğrendik. Sübeylidere Mahallesi’nde olduğu gibi Kırtık Mahallesi’nde de yaraların bir an evvel sarılması için yapılacak çalışmaların takipçisi olacağımızı belirtir, saygılarımızı sunarız” dendi.
Kaynak: İHA