BBP Genel Başkan Yardımcısı Yelis Açıklaması

'Sadece FETÖ değil, bunun yanında kimler terör örgütleriyle irtibat halindeyse onlar da devlet içinden bir an önce temizlenmeli ve devletteki herhangi bir bağlantısı bırakılmamalıdır'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, 'Sadece FETÖ değil, bunun yanında kimler terör örgütleriyle irtibat halindeyse onlar da devlet içinden bir an önce temizlenmeli ve devletteki herhangi bir bağlantısı bırakılmamalıdır.' dedi.

Yelis, Bilecik'te düzenlediği basın toplantısında, bugün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Kıbrıs'ı, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki mihenk taşı olarak nitelendiren Yelis, şu ifadeleri kullandı:

'Uzun yıllar toprak kaybetmiş olan Türk devletinin tekrar toprağına sahip çıkıp, toprağının üzerinde hükümranlık haklarını ilan etmesidir. Görünen o dur ki Kıbrıs Rum kesimi bunu hazmetmeyecek, biz istediğimiz kadar taviz verelim, bu verdiğimiz tavizler onlara yetmeyecek. Ta ki kendi istedikleri Kıbrıs'ın tamamına hakim olana kadar buna devam edeceklerdir. Onun için bizim Kıbrıs ile ilgili çok fazla alana girmemize gerek yok. Biz yapacak olursak Kıbrıs'ın o bölümünü Türk devletine dahil etmemiz en doğru karar olacaktır diye düşünüyoruz.'

Terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerinin yanı sıra devletin gencecik memurlarına da yöneldiğini işaret eden Yelis, 'En son bir öğretmenimizi de maalesef katlettiler. Bu anlamda hükümetimize sesleniyorum: Sadece FETÖ değil, bunun yanında kimler terör örgütleriyle irtibat halindeyse onlar da devlet içinden bir an önce temizlenmeli ve devletteki herhangi bir bağlantısı bırakılmamalıdır.' diye konuştu.

Yelis, Barzani ve Talabani'nin Kuzey Irak'ta yeni devlet kurma girişimlerinin bölgede kaosa neden olacağını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da terör örgütü PKK'nın son zamanlarda uygulanan güvenlik politikaları neticesinde köşeye sıkıştığını ve çaresiz olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA