Batman'da Son 6 Ayda 81 Bin Ton Çöp Toplandı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Başkanlığı’na atanan Ertuğ Şevket Aksoy, son altı ayda yaklaşık 81 bin ton çöpün toplandığını söyledi.

Batman'da Son 6 Ayda 81 Bin Ton Çöp Toplandı
Temizlik konusuna hassasiyetle eğilen ve taviz vermeyen Başkan Vekili Aksoy, çevre yollarının yanı sıra ana arterler ve mahalle aralarının yol süpürme araçları ile her gün düzenli bir şekilde süpürüldüğünü belirtti.

Ana arterlerin sabah ve akşam olmak üzere yol yıkama aracı ile günde iki sefer yıkandığını ifade eden Aksoy, hafta boyunca kurulan toplam 18 semt pazarının ise her gün düzenli olarak temizlenip yıkandığını dile getirdi.

“Türkiye’nin 8 katı uzunluğunda alan temizlendi”

Batman’da son 6 ayda 12 bin kilometre yol süpürüldüğünü belirten Başkan Vekili Aksoy, bunun da Türkiye’nin doğusundan batısına uzunluğunun 8 kat fazlasına denk geldiğini açıkladı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 450 personel ve 68 araç ile son 6 ay içerisinde yaklaşık 14 bin 400 ton moloz olmak üzere toplamda 81 bin ton çöp toplandığını hatırlatan Aksoy, “İluh Deresi’nin temizliği 2 ayda bir, düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Tren rayları ve dere yatakları düzenli bir şekilde temizlenmekte ve buralarda kirlilik oluşumunun önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Çarşı Meydanı ve ana arterlerdeki kaldırımlar düzenli bir şekilde yıkanmaktadır” dedi.

Batmanlılar için yapılan parkların temizliğine de dikkat edilmesi için ilgili müdürlük ve birimlere talimat veren Aksoy, “ Özellikle halkın yoğun olduğu parklar olan Atatürk Parkı, Salih Özdemir Parkı, Kine Em Parkı, Şerzan Kurt Parkı, Özgürlük Parkı ve diğer parkta toplamda 54 adet bayan personelin istihdam edildiğini, park temizliğinde bayanlarla farkındalık oluşturduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA