Aksaray Belediyesi 48 Mahallede İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor

Çevre ve insan sağlığına büyük önem veren Aksaray Belediyesi, sinek ve haşerelere karşı sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Aksaray Belediyesi 48 Mahallede İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 5 araçlı ilaçlama ekibi, akşamları saat 19.00 ile 23.30 arasında 48 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarına kenar mahallelerde besicilik faaliyeti yapan mandıra ve ahırlarda başlarken, ardından su birikintileri, kanallar da ilaçlanarak kontrol altına alındı.

İlaçlama kapsamında çöp alanları başta olmak üzere bit, pire, kene, fare, sivrisinek, karasinek, hamam böceği gibi tehdit oluşturacak haşerelerin bertaraf edilmesinin hedeflendiğini ifade eden yetkililer, “48 mahallede 5 araçla rutin olarak ilaçlama yapılmaktadır. Tüm mahaller aksam 19:00-23.30 arası ilaçlama yapılıyor. İlaçlama araçlarımızın ikisi sulu sistemdir. Duman olmadığı için vatandaşlarımızda sanki ilaçlama yapılmadığı gibi algı oluşmaktadır. Serin havada yapılması gereken İlaçlama çalışmalarımız hafta sonları da devam etmektedir” denildi.

Yetkililer, yıl boyunca süren ilaçlama döneminde 4,5 ton ilaç kullanıldığını kaydetti.

Kaynak: İHA