'15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' Çanakkale'de Son Buldu

Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, 19 gün süren ve dün sona eren “15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” organizasyonu ile amaçlarının 15 Temmuz’da kaybedilen 249 vatan evladı ve 2 bin 193 gaziye olan vefa borçlarını bir nebze ödemek olduğunu söyledi.

'15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' Çanakkale'de Son Buldu
Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Konya Sağlık-Sen Şubesi tarafınca organize edilen “15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” 19 günde bin 600 kilometre mesafe kat edilmesinin ardından dün sona erdi. Bisiklet turu organizasyonunun sona ermesinin ardından bilgilendirme toplantısında konuşan Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, bu kutlu yolculuğa çıkarken karınca misali niyetlerinin ve taraflarının belli olduğunu söyledi.

Amaçlarının 15 Temmuz’da kaybedilen 249 vatan evladı ve 2 bin 193 gaziye olan vefa borçlarını bir nebze ödemek olduğunu belirten Öznavruz, “Bilindiği gibi dünyanın en mükemmel projelerini de oluştursanız bu projeyi uygulayacak neferler bulamazsanız hedefe ulaşma şansının olmadığını biliyoruz. Yanımızdaki arkadaşlar bu konudaki kararlılıklarını ortaya koyduktan sonra ne yapabiliriz diye fikir teatisinde bulunduktan sonra 19 gün devam edecek olan büyük bir projenin altına imzamızı attık. Bu bizi birazcık da ürkütmüştü. 15 Temmuz nedeniyle kendi duygu ve düşüncelerini ifade eden bir takım kamu kuruluşların projeleri belki vardı. 1-2 günün bile altına imza atmakta ne kadar zor olduğunu hepimiz gördük ama biz 19 günde devam eden bu kutlu yolculuğumuza 11 ilimizi kapsayarak ve güzergah olarak Niğde’yi kullandık. Niğde’de Ömer Halisdemir kardeşimizi şehidimizi ziyaret ettik. Oradan Aksaray-Ankara güzergahını kullanarak Bolu, Düzce, Adapazarı, Kocaeli ve İstanbul’dan sonra da 19 Temmuz’da nihayi hedefimiz olan dedelerimizin kanlarıyla suladığı o kutsal mekan olan 18 Mart Çanakkale şehitlik abidesinin bulunduğu yere giderek orada sayın valimiz ve devlet büyüklerimizin katılımıyla bu programımızı nihayetlendirdik” dedi.



“Bizde bu projeye destek olduk”

Sağlık-Sen Konya Şube Müdürü Zeynel Abidin Uysal ise, geçen sene yaşananlarının hain bir darbe girişiminin de ilerisinde ülkeyi işgal planı olduğunu dile getirerek, “Yürekli milletin dik duruşuyla ferasetiyle, milletin parasıyla alınmış tankların, topların, tüfeklerin, uçak savarların, uçakların, helikopterlerin ateşleri altında milletin yalnızca elindeki bayraklarla dik durması bu işgal girişimini püskürtmüştür. Biz de bunun anısına bu projeyi beraber yapalım dedik. Müdürüme çok teşekkür ediyorum çorbada bizim de tuzumuzun bulunmasına vesile oldu” diye konuştu.

Bisikletçilerden Dr. Mustafa Koyuncuoğlu da, kendilerinin bu yolda çok sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek ama akıttıkları herhangi bir ter damlasının ya da bir gözyaşının şehitlerin ve gazilerin göstermiş olduğu mücadelenin zerre kadar miskalini ödeyemeyeceğini ifade etti.

Bir diğer bisikletçi Ahmet Ekizer, bu yolda kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA