Dikili Belediyesinden Hırsızlık

Belediyenin hizmet binasına giren 2 zanlının, başkanlık makamının da aralarında bulunduğu odalardan bilgisayar, tablet ve bazı evrakları alması güvenlik kameralarınca görüntülendi.

İzmir'deki Dikili Belediyesi hizmet binasına giren 2 kişi, aralarında başkanlık makamının da yer aldığı odalardan dizüstü bilgisayar ve tablet ile çok sayıda evrakı alması güvenlik kameralarına yansıdı.

Dikili Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, cuma günü saat 20.50'de Dikili Belediyesinin Mali Hizmet Müdürlüğü odasının camını levyeyle kırarak içeri giren 45-50 yaşlarındaki 2 kişi masa ve dolaplarda dakikalarca evrak aradı.

Zanlılar, daha sonra vezne bölümü ve üst kattaki başkanlık makam odasına girdi. Başkanlık ve başkan yardımcısının makam odası kapılarını kıran hırsızlar, odalardan ellerinde torba içerisinde çok sayıda evrak ve bir dizüstü bilgisayar alarak çıktı.

Daha sonra Numarataj Birimi, Emlak İstimlak Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğüne geçen zanlılar, çok sayıda evrak aldı ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile Yazı İşleri Müdürlüklerine de gitti.

Hırsızların, başkan yardımcısının odasından bir dizüstü bilgisayar ve Emlak İstimlak Müdürlüğünden bir tablet aldığı, diğer odalardaki dizüstü bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, diğer bilgisayar donanımları ile çay ocağındaki paralara dokunmadıkları belirlendi.

- Hırsızlık güvenlik kamerasında

Zanlıların yaklaşık bir saat boyunca oda oda gezerek yaptıkları hırsızlık, güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Kayıtlara göre, belediye binasının ön kapısından içeri giren şapkalı 2 zanlı, daha sonra başkanlık makamına çıkıyor. Zanlılar, bir süre sonra ellerinde torbayla diğer birimlerin kapısına geliyor. Kapıyı zorlayarak kırdıkları görülen zanlılar, buralardan da bir çanta dolusu evrak ile bir dizüstü bilgisayar ve tabletle dışarı çıkıyor. Zanlılar, daha sonra kendilerini bekleyen araçla olay yerinden uzaklaşıyor.

Kaynak: AA