Zimbabve'de Muhalefet Liderlerinin Mülküne Saldırı

Anamuhalefet partisi Demokratik Değişim Hareketinin liderlerine ait bir ev ile bara saldırı düzenlendi.

Zimbabve'de anamuhalefet partisi Demokratik Değişim Hareketinin (MDC-T) liderlerine ait bir eve ve bara saldırı yapıldı.

Gelecek yıl seçimlere gitmeye hazırlanan ülkede, partinin Başkan Yardımcısı Elias Mudzuri'ye ait bar kundaklandı.

Politikacının oğlu Vengesai Mudzuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barın sabah meşaleler taşıyan bir grup tarafından kundaklandığını söyledi.

Barın tamamen yandığını anlatan Mudzuri, 'Araçlarında plaka bulunmayan kimliği belirsiz kişiler bara yöneldiler ve burayı ateşe verdiler. Korumalar fark ettiğinde bar çoktan alev almıştı.' diye konuştu.

Partinin üst düzey yetkililerinden Wilton Njanjasi'ye ait eve de kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş açıldı.

Njanjasi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda kimsenin zarar görmediğini belirterek, 'Silahlı kişiler önce evimin yakınlarındaki bir otoparkta görevli korumaları pusuya düşürdü. Başka bir grup silahlı da duvarı yıkarak bahçeme girdi. Eve de pencereleri ve kapıları kırarak girmeye çalıştılar ancak üst düzey güvenlik sayesinde bunu başaramadılar.' dedi.

MDC-T Sözcüsü Obert Gutu ise saldırılardan, iktidardaki Zimbabve Afrika Ulusal Birliği-Yurtsever Cephenin (Zanu PF) sorumlu olduğuna inandıklarını kaydetti.

Geçen hafta partiye ait bir kamyon da kundaklanmıştı.

İçişleri Bakanı Ignatius Chombo, muhalefete yönelik saldırıların, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek için bizzat MDC-T tarafından planlanıp uygulamaya konulduğunu öne sürmüştü.

Zimbabve'yi bağımsızlığını kazandığı 1980'den beri Zanu PF yönetiyor. Partinin 93 yaşındaki lideri ve Devlet Başkanı Robert Mugabe, 2018 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıklamıştı.

Seçimlerin gelecek yıl temmuz ya da ağustosta yapılması planlanıyor.
Kaynak: AA