Yunusemre'de Aile Danışmanlığı Oluşturuluyor

Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kent Konseyi’nin katkılarıyla ilçede yaşayan ailelerin yaşadıkları sıkıntıları aşmalarına yardımcı olmak amacıyla Aile Danışmanlığı hizmeti verilecek.

Yunusemre'de Aile Danışmanlığı Oluşturuluyor
Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kent Konseyi’yle birlikte anlamlı bir çalışmaya daha imza atacak. Kent Konseyi bünyesinde kurduğu yeni bir birim ile evliliğe giden yolda veya evlilik hayatlarında problem yaşayan çiftlere aile danışmanlığı hizmeti verecek. Aile Danışmanı Sema Yıldırım rehberliğinde yardımı almak isteyen vatandaşlar, belediyenin Çağrı Merkezini arayarak ya da Yunusemre Kent Konseyi’ne başvuruda bulunabilecek. Çalışmaya ilişkin bilgi veren Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Kent Konseyi çalışmalarımız devam etmektedir. Yunusemre’de yaşayan vatandaşlarımız için farkındalığı ortaya koyacağız. Mutlu aile mutlu toplum şiarıyla bu projeyi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ailelerimize ücretsiz olarak aile danışmanlığı hizmetini vereceğiz. Konseyimizde çeşitli eğitimler devam etmektedir. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ederiz” dedi.

Aile Danışmanı Sema Yıldırım da kurulan birimin kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini dile getirerek şunları söyledi: “Çalışmalarımız eğitim almak isteyen kişilerin birebir gelerek seans alması şeklinde olacak. Ücretsiz olarak eğitimlerimizi vereceğiz. Çocuklar ile ilgili eşler arası problemler burada konuşularak uzman desteği ile çözüme kavuşturulacak. Kişilere çeşitli testler oluşturulup kendilerine ait gerekli dosyalar oluşturulduktan sonra bir kişiyle ya da aile ile bire bir çalışılacak. Aile Danışmanlığı hizmeti güçlü aile bireyleri oluşturmak amacıyla bu şekilde bir hizmet vermeyi amaçlıyor” dedi.

Kaynak: İHA