Yeni Kabinenin Sürpriz İsmi Ahmet Eşref Fakıbaba

Açıklanan yeni kabinenin sürpriz ismi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, iş ve siyaset hayatında başarıları ile tanınıyor.

Yeni Kabinenin Sürpriz İsmi Ahmet Eşref Fakıbaba
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Faruk Çelik’in yerine getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba, kabineye girmesini sürpriz olarak değerlendirirken, iş ve siyaset hayatındaki başarıları ile tanınıyor. Fakıbaba’nın yeni kabinede yer alması Şanlıurfa’da da sevinçle karşılandı.

Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 6 Aralık 1951’de Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Fakıbaba, Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yaparak, Amerika’nın Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yapan Fakıbaba, iki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 2013 yılında AK Parti’ye katıldı.

Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009 seçimlerinde bağımsız aday olarak girdiği seçimleri yüzde 44 oy oranıyla yeniden kazanmayı başardı. Belediye başkanlığı döneminde Saadet Partisi’ne geçen Fakıbaba, Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılmasıyla yeniden AK Parti’ye geçti. Son seçimlerde Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen Fakıbaba evli ve 3 çocuk babası.
Kaynak: İHA