Unutulan Lezzetlere Yenilikçi Yaklaşım

Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.

Unutulan Lezzetlere Yenilikçi Yaklaşım


İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarının beğenisine sunuyor. Her gün farklı bir menüyle konuklarının karşısına çıkan Canbulat, butik ve kaliteli bir mutfak oluşturmak istediğini belirterek, “Bizim gibi nitelikli eğitim almış şeflerin, sektörü daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Bu yüzden biz kendi ekşi maya ekmeğimizi, yoğurdumuzu, turşumuzu yapıyoruz. Dışarıdan ürün almamaya çalışıyoruz. Her güne farklı bir menü hazırlıyoruz. Böylece konuklarımız farklı lezzetlerle karşılaşıyor” dedi.



“Oya gibi işlenen vizyon”

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığı eğitimle mutfak dünyasına dair bütün incelikleri öğrendiklerini, 4 yıllık süreçte oya gibi işlenen vizyon aktarımı olduğunu vurgulayan Canbulat, eğitim dilinin İngilizce olmasıyla birlikte Urla’da yerleşmiş yabancı ailelerle yemek ve mutfak üzerine sohbet ettiğini, uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

Odun fırınında yemeklerini pişirdiği sadece güveç kullandığına dikkat çeken Canbulat, “Kaybolmak üzere olan bu geleneği yaşatmak istiyorum. Fırının ve güvecin yemeklere lezzet kattığına inanıyorum. Mevsimi takip etmek için menüyü her gün değiştiriyorum. Taze ürün, benim mutfağımda yeni bir anlayışla her gün yeniden doğuyor. Bu dünya genelinde de yaygınlaşmaya başlan bir akım. Benim için her gün standart bir menünün olması çok sıkıcı” diye konuştu.



"Lezzetin doğru yolu"

Unutulan tarifleri yeniden yorumladığını da aktaran Canbulat, böylece konukların geçmişteki güzel lezzetleri yeniden yakaladığını söyledi.

Canbulat, mutfağının açık olduğuna ve konuklarının yapılan bütün işlemleri görebildiğine değindi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uluslararası şeflerle birlikte dünya mutfağına adım attıklarını da kaydeden Canbulat, şöyle konuştu: “Geleneksel lezzetlerin özüne dokunmadan yenilikler katıyoruz. Üniversitemde aldığım eğitimimin bana en büyük katkısı vizyon oldu. Bu vizyon ve girişimcilik sayesinde Lokanta Levan’ı hayata geçirebildim. Urla’da olmam sebebiyle de burada mevsim sebzelerine ve et ürünlerine kolaylıkla ulaşıyorum. Yerel üreticiden aldığım ürünleri geleneksel yöntemlerle konuklarıma sunuyorum. Konuklarımın, eski ve tanıdık ama şimdinin unutulan lezzetini yakaladıklarını söylemeleri doğru yolda olduğumu gösteriyor."
Kaynak: İHA