SAT Personeli Ve 'Mahrem İmamlar Hakkında İddianame Hazırlandı

15 Temmuz darbe girişimine katıldığı tespit edilen SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında görevli personel ile bu personellere talimat verdiği iddia edilen mahrem imamlarla ilgili iddianamede, şüphelilerin 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

SAT Personeli Ve 'Mahrem İmamlar Hakkında İddianame Hazırlandı
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı tespit edilen SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında görevli personel ile bu personellere talimat verdiği iddia edilen mahrem imamlarının da arasında bulunduğu 42’si tutuklu 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, darbe girişiminde SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında görevli 38 personel ile ve bu personeli komuta eden FETÖ’nün ‘mahrem imamı’ konumundaki 14 kişi "şüpheli" olarak yer aldı.

Şüphelilerin TSK emir komuta zinciri yerine FETÖ’nün mahrem imamlarından talimat aldıklarının anlatıldığı iddianamede, imamların talimatıyla darbe girişimi sırasında SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında muhalif olduklarını düşündükleri bir kısım askeri derdest etmekle görevlendirildikleri belirtildi. Ayrıca iddianamede, şüphelilerden SAS komandosu E.T.’nin, Deniz Kuvvetleri yapılanmasının mahrem imamlarından olan Enes Hozan’a bağlı olduğunu itiraf ettiğine de yer verildi.

İddianamede, 51 şüpheli hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, 14 "mahrem imam" konumundaki kişiler için, "Terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15’er yıldan 22,5’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, 38 darbeci asker hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: İHA