Rektör Karakaya, 'Pilot Üniversite Toplantısı'na Katıldı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ’Pilot Üniversite Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Rektör Karakaya, 'Pilot Üniversite Toplantısı'na Katıldı
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) gerçekleştirilen ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı Pilot Üniversite Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı’ kapsamında seçilen pilot üniversitelerin bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları faaliyetlerin görüşülmesi amacıyla yapılan toplantı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Başkanlığında gerçekleşti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitenin pilot üniversite olması nedeniyle toplantıda bir sunum yaptı.

Sunumunda, üniversitenin pilot seçilmesinde etken olan projelerin beş ana başlıkta toplandığını belirten Rektör Karakaya, bu projelere ilişkin bilgi vererek projelerin kalkınma sürecine katkılarından bahsetti. Ahi Evran Üniversitesinin 2017-2021 Stratejik Planında ‘Bölgesel kalkınmaya çok yönlü katkı sağlama ve toplumsal gelişime öncülük etme’nin temel bir politika olarak belirlendiğini söyleyen Rektör Karakaya, “Üniversitemiz yerel kalkınmayı destekleyecek şekilde belirlenen alanlarda projeler yapmakta" dedi.

‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı Pilot Üniversite Değerlendirme Toplantısı’nda pilot üniversitelerin geldikleri aşamalar değerlendirilerek 2017 yılı içerisinde desteklenebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA