Poroşenko, Güney Osetya'yı Ziyaret Etti

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Güney Osetya’yı ziyaret etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Gürcistan temaslarına devam ediyor. Dün Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ile bir araya gelen Poroşenko, bugün Güney Osetya’yı ziyaret etti. Ziyareti sırasında Gürcü mevkidaşının da kendisine eşlik ettiği Poroşenko, Güney Osetya’nın işgal altındaki Odzisi köyünü ziyaret etti. Bölgede bulunan Rus askeri üssüne ilişkin yetkililerden ve yerel halktan bilgi alan Poroşenko, daha sonra Rus askerlerinin sınır kabul ettiği ve tel örgü çektiği Khurvaleti köyünü ziyaret etti. Margvelashvili, Poroşenko’ya yerel halkın karşı karşıya kaldığı günlük sorunları anlattı.

Liderler, bölgedeki AB gözlem evini de ziyaret etti. Margvelashvili burada gerçekleştirdiği konuşmada, "Rus saldırı alışkanlığına asla alışmayacağız. Yolcular ne hükümeti ne de halkı asla yenemeyecekler. İşgalciler, ne devleti ne de halkı yenebilecekler. İki ülkenin cumhurbaşkanları olarak işgal hattında olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Poroşenko ise, "Bu işgal hattı değil. Bu bölücü bir hattır. Gelecek ve geçmiş arasındaki bir uçurumdur" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA