NEÜ Artık 'E-Devlet'te

Necmettin Erbakan Üniversitesi, TÜRKSAT ile yaptığı protokolle, Türkiye'nin, edevlet sistemi üzerinden hizmet veren 6 üniversitesinden biri oldu.

TÜRKSAT ile işbirliği protokolüne imza atan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Türkiye'nin, e-devlet sistemi üzerinden hizmet veren 6 üniversitesinden biri oldu.

NEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, NEÜ, üniversite ile ilgili iş ve işlemlerin güvenilir ve kolay bir şekilde yapabilmesi için harekete geçti.

Bu kapsamda TÜRKSAT ile protokol imzalayan NEÜ, e-devlet üzerinden hizmet vermeye başladı.

Elektronik belge yönetimi evrak doğrulama hizmetini hayata geçiren NEÜ, TÜRKSAT ile protokol yapan ve www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan altı üniversiteden biri oldu.

NEÜ, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden işlem görmüş tüm evrakların doğrulamasının e-devlet'ten yapılmasına imkan sağladı.

Elektronik belgelerin doğruluğunun kontrolünün e-devlet sisteminden sağlanması olası hataları önleyecek. Üniversitede kullanılmakta olan, EBYS tarafından üretilen bir yazının gerçek olup olmadığının kontrolünün yanında içeriğe PDF formatında ulaşmak ve çıktısını almak da mümkün olacak.
Kaynak: AA