Milas'ta Patika Çilesi

Muğla Milas’a bağlı Baharlı Mahallesi’nde yaşayan Ateş ailesi, evlerinin bulunduğu mevkide yol bulunmaması nedeniyle 4 yıldır patikayla ulaşım sağlıyor. Herhangi bir acil durum anında büyük mağduriyet yaşanacağına dikkat çeken aile bireyleri, yetkili merciler tarafından yol sorununun çözülmesini istiyor.

Milas'ta Patika Çilesi
Milas’a bağlı Baharlı Mahallesi’nde yaşanan yol sıkıntısı, Ateş ailesini mağdur ediyor. Her gün mahalle yolundan yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir arazide bulunan evlerine gitmek için patika yolu kullanan aile, sağlık ve güvenlik gibi ani durumlarda eve araçla ulaşımın mümkün olmadığına dikkat çekti.

4 yıl önce eve ulaşan bir yolun bulunduğunu ancak yolun geçtiği arazinin özel mülk olmasıyla birlikte mahkeme kararıyla yolun kapatıldığını belirten İbrahim Ateş, “Daha önceleri yolumuz vardı ama bu yol mahallelinin özel mülkünden geçiyordu. Bu nedenle çok tartışma yaşadık. Sonunda yol tartışması mahkemeye taşındı. Mahkeme sonucu, ‘özel mülk bölünemez’ kararı çıkınca yolu kullanamaz hale geldik. Bize gösterilen bir patikadan ulaşımı sağlamamız söylendi. 4 yıldır sadece bir insanın sığabileceği uzun ince bir patikayı kullanacak evimize ulaşabiliyoruz.” diye konuştu.



Evlerine ulaşımı sağlayacak bir araç yolunun bulunmaması nedeniyle olcukça zor günler yaşadıklarını dile getiren Ateş, “Annem öldü. Belediyemiz cenazemizi yıkayabilmemiz için araç gönderdi. Ama araç eve ulaşamayınca mahalle yoluna kadar ilerleyebildi. Cenazemizi sırtladık araca taşıdık, yıkadık ve sonra yeniden sırtımızda eve getirdik. Defin işlemi olcukça zor oldu. Sadece bu değil! Allah göstermesin acil bir sağlık durumunda ambulans eve ulamaz. Yine Allah göstermesin bir yangın çıksa, bir afet yaşansa ne itfaiye ne de kurtarma ekibi evimize ulaşamaz. Bazen eve ulaşmak için traktör kullanıyorum. Bu esnada tarlalardan geçmek zorunda kalıyorum. Tarla sahipleriyle tartışma yaşıyorum.” diye konuşarak arazinin incelenmesini ve uygun bulunan noktalarda gerekirse kamulaştırma yapılarak, evine ulaşımı sağlayacak olan araç yolu açılmasını istiyor.
Kaynak: İHA