Mersin'de Belediye Çağrı Merkezi Personeline Etkili İletişim Eğitimi

İçel Büyükşehir Belediyesi ’444 2 153 Çağrı Merkezi’nde görev yapan personele, ‘Uygulamalı çağrı merkezi eğitimi’ verildi.

Mersin'de Belediye Çağrı Merkezi Personeline Etkili İletişim Eğitimi
Büyükşehir Belediyesi ve İçel Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlerde Çağrı Merkezi personeli, çağrı karşılamada etkili iletişim konusunda kapsamlı eğitim aldı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren ’444 2 153 Çağrı Merkezi’ personeline çağrı karşılama, adaptasyon ve öfke kontrolü konularında eğitim verilirken, eğitimlerde kalite yönetimi açısından çalışan ve vatandaş memnuniyetinin sağlanması amaçlandı.

İçel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berna Aslan tarafından verilen eğitimde, çalışanların vatandaşla empati kurabilmesinin ve vatandaş memnuniyetinin daha ileri seviyeye taşınmasının yöntemleri anlatıldı. Teorik olarak etkili iletişim yöntemleri hakkında çağrı merkezi personeline eğitim veren Aslan, teorik eğitimlerin ardından vaka analizleri üzerinden pratik eğitim verdi.

Aslan, ayrıca telefonda etkili iletişim teknikleri, stres ve öfke kontrolü, çatışma ve problem çözme konularını teorik olarak anlatırken, uygulamalı olarak da tatbik etti.
Kaynak: İHA