Kolombiya'nın Bağımsızlık Günü Ankara'da Kutlandı

Kolombiya’nın bağımsızlık günü Ankara’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, “Bu yıl kutlamamız çok özel, çünkü Kolombiya devletiyle FARC gerillaları arasındaki barış anlaşmalarının imzalanmasını, bu direnişçi grubun etkinliğinin sona ermesi ve silahlarını terk etmesini de kutluyoruz” dedi.

Kolombiya'nın Bağımsızlık Günü Ankara'da Kutlandı
Kolombiya’nın bağımsızlık günü, ülkenin Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra’nın ev sahipliğinde Cermodern’de gerçekleştirilen resepsiyon ile kutlandı. Kolombiya Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilen resepsiyona büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, Ankara’da eğitim gören Kolombiyalı öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşma yapan Büyükelçi Saavedra, “Her yıl demokrasimizin varlığını, ifade özgürlüğü, ibadet özgürlüğü, kuvvetler ayrılığı ve bağımsızlığı gibi temel değerlerini kutluyoruz. İnsan hakları, dernek kurma ve yürütme özgürlüğü, üniversitelerin özerkliği, sosyal haklar, vatandaşların hayatları, onurları ve haklarının korunmasını kutluyoruz. Öte yandan bu yıl kutlamamız çok özel, çünkü Kolombiya devletiyle FARC gerillaları arasındaki barış anlaşmalarının imzalanmasını, bu direnişçi grubun etkinliğinin sona ermesi ve silahlarını terk etmesini de kutluyoruz” diye konuştu.



“Barış sürecimize verdiği samimi ve cömert desteğinden dolayı Türkiye’ye teşekkür ediyoruz"

Konuşmasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) Kolombiya’da kurduğu eğitim merkezlerinin önemine değinen Büyükelçi Saavedra, “Barış sürecimize verdiği samimi ve cömert desteğinden dolayı Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Ordumuzun ve silahsızlandırılmış gerillaların iş birliği ile mayından arındırılıp, ülkemizdeki çatışmalardan dolayı eğitimine ara vermek zorunda kalmış çocukların eğitime dönmesine fırsat verilen ilk kırsal bölge olan El Orejon’da kurduğu eğitim merkezi, Türk devletinin yardımlarının büyük bir sembolü haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA