Karakaya Pilot Üniversite Değerlendirme Toplantısında

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite değerlendirme toplantısına katıldı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüksek Öğretim Kurulunda gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında pilot üniversite değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Karakaya, AEÜ'nün kente ve bölgesine sağlayacağı katkılar ve kalkınmaya etkilerini anlattı.

Üniversitenin pilot seçilmesinde etken olan projeler ve kalkınma sürecine katkılarını kaydeden Karakaya, üniversitenin 2017-2021 stratejik planında bölgesel kalkınmaya çok yönlü katkı sağlama ve toplumsal gelişime öncülük etmenin temel bir politika olarak belirlendiğini aktardı.

Karakaya, 'Üniversitemizin stratejik amaçlarında bölgesel ihtiyaçlar ve yerel kalkınma en önemli alandır. Yerel kalkınmayı destekleyecek şekilde belirlenen projeler yapılıyor ve bunlar jeotermal, tarım ve hayvancılık gibi alanları kapsıyor. Bölgedeki potansiyel enerji kaynaklarının etkin kullanımı, bölgesel tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı, hedeflerimiz arasındadır.' ifadelerini kullandı.

Karakaya, sunum kapsamında pilot üniversitelerin hedefleri, geldikleri aşamalar ve yapılması gereken desteklemeler hakkında da bilgiler verdi.

Kaynak: AA