İstanbul Ticaret Odası'ndan, İstanbul'daki FETÖ Ana Davasına Katılma Talebi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), mahkemeye dilekçe sunarak, İstanbul’daki FETÖ ana davasına katılma talebinde bulundu. Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul Ticaret Odası olarak 400 bine yakın üyemizin bu darbe girişiminde gördüğü mağduriyeti de göz önüne alarak davalara müdahil olma talebinde bulunduk” dedi.

İstanbul Ticaret Odası, İTO üyesi olan 400 bin şirket adına Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı İstanbul’da görülen ana darbe davasına katılma talebinde bulundu.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, zarar gören sıfatıyla müdahil olma talebi dilekçesini, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, “15 Temmuz 2016 gecesi insanların uykuya hazırlandıkları bir saatte evlerinin çatıları hizasında sesten hızlı süratle uçan savaş uçakları ile başlayan hain saldırı, Boğaziçi Köprüsü’nün kapatılması ve başta Ankara’da olmak üzere tüm stratejik noktaların işgali çabası ile sürmüş, vatandaşlar televizyonlardan olanları anlamaya çalışmış ve dehşetengiz olaylar yaşanmıştır.Böylesine haince ve acımasız, silahlı, uçaklı, bombalı bir hıyanetin, sivil, silahsız, ancak inançlı vatandaşların direnç ve şehadetleriyle önlenebildiği bir örnek, dünya tarihinde rastlanmış bir hadise değildi” denildi.

Dilekçede, “Yaşanan acılar yargı ve yasaların denetim ve sorumluluğunda, hukuk ve gerçekler ışığında verilecek kararlarla sonlanacaktır. Ülkemizin önemli fonksiyonel ve sorumlu bir kuruluşu olarak, kurumsal kimliğimiz ve üyelerimizle birlikte, bu hain FETÖ kalkışmasından görülen zararlarımızın açık olduğunu belirtir, müdahale talebimizin kabulüne karar verilmesini talep ederiz” ifadelerine de yer verildi.

Çıkışta Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan, İTO Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımızı ziyaret ettik. Ziyaret amacımız FETÖ davalarında İstanbul iç dünyası adına davalara müdahil olmak içindi. Bununla ilgili dilekçemizi verdik. İstanbul Ticaret Odası olarak 400 bine yakın üyemizin bu darbe girişiminde gördüğü mağduriyeti de göz önüne alarak davalara müdahil olma talebinde bulunduk” dedi.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ise, “İstanbul Ticaret Odası Camiası olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında bu davaların çok yakın takipçisi olacağız. Ülkemizi yıkmak isteyen bu terör örgütüne karşı her aşamada müdahil olmak ve üzerimize düşen vazifeyi yapmak için gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA