İsrail Polisinin Mescid-İ Aksa Hatibi Şeyh Sabri'yi Yaralaması

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Haq: 'Kudüs'te kutsal mekanların bulunduğu bölümde ibadet özgürlüğünü engelleyecek adımlar atılmasından kaygı duyuyoruz'.

Birleşmiş Milletler (BM), Mescid-i Aksa'da ibadet özgürlüğünü engelleyen adımlardan kaygı duyulduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında soru üzerine, 'Kudüs'te kutsal mekanların bulunduğu bölümde ibadet özgürlüğünü engelleyecek adımlar atılmasından kaygı duyuyoruz. Bu bölgede mevcut durumun korunmasını umuyoruz.' dedi.

Haq, Gazze'deki elektrik sıkıntısıyla ilgili soru üzerine de Gazze halkının elektrik yokluğu nedeniyle yaşadığı sıkıntılardan ciddi endişe duyduklarını söyledi.

Elektrik sorununun ciddi insani ve ekonomik problemleri beraberinde getirdiğini vurgulayan Haq, Filistinli yetkililer ve İsrail'in, bölgedeki sıkıntıların azaltılması için destek vermesini umduklarını dile getirdi.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan elektronik metal arama dedektörü uygulamasını protesto etmek amacıyla yatsı namazını Aslanlı Kapı'nın yakınında kılan Filistinlilere müdahale etmişti. Polisin aşırı güç kullanarak dağıtmaya çalıştığı cemaatte bulunan Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri de plastik mermiyle yaralanmıştı.
Kaynak: AA