İş Yerinin Bodrumuna Uyuşturucu Serası Kurmuşlar

İzmir'de düzenlenen operasyonda, bir iş yerinin bodrum katında 'skunk' adı verilen uyuşturucunun üretildiği sera ile kimyasal işlemlerin yapıldığı bölümler ortaya çıkarıldı, 2 kişi gözaltına alındı İzmir Emniyet Müdürü Aşkın: 'Uyuşturucuyla mücadeleye terörle mücadeleyle aynı bakıyoruz. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmasının önüne geçene kadar mücadelemiz devam edecek'

İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda sera haline getirilen iş yerinin bodrum katında 50 kilogram skunk (genetiği değiştirilmiş esrar) ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karabağlar ilçesi Vatan Mahallesi'ndeki bir iş yerinde uyuşturucu imalatı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler, bodrum katta 'skunk' olarak adlandırılan uyuşturucunun üretilmesi için kurulan sera ile laboratuvar bulunduğunu tespit etti.

Elektrik trafosu, aydınlatma, ısıtma ve nemlendirme düzeneklerinin bulunduğu bodrum katında kimyasallar ile 50 kilogram kurutulmuş skunk ele geçirildi. Binadaki 2 kişi gözaltına alındı.

- Hollanda'dan sınır dışı edilmişler

İmalathanenin, İzmir'de uyuşturucunun ana dağıtım merkezi gibi çalıştığı, üretilen uyuşturucunun 'torbacı' tabir edilen sokak satıcıları aracılığıyla piyasaya sürüldüğü kaydedildi.

Gözaltına alınan zanlıların Hollanda'da kurdukları uyuşturucu imalathanesi nedeniyle tutuklandıkları, sınır dışı edildikten sonra Türkiye'de bu işi yapmayı sürdürdükleri belirlendi.

Zanlıların uyuşturucu imalathanesi olarak kullandıkları iş yerini depo olarak yaklaşık 5 ay önce kiraladıkları bildirildi.

- İl Emniyet Müdürü Aşkın inceleme yaptı

Bu arada, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, operasyon düzenlenen adreste incelemelerde bulundu.

Aşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadelede vatandaşlardan büyük destek aldıklarını söyledi.

Operasyonda 50 kilogram skunk ele geçirildiğini, gözaltına alınan 2 zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğünü dile getiren Aşkın, şöyle konuştu:

'Saksılarda yetiştirilen, üretilen bir yer burası. Gerçekten önemli bir çalışma oldu. Şu anda da 2 ayrı operasyonumuz devam ediyor. İzmir halkı rahat olsun, Türk halkı rahat olsun. Uyuşturucuyla mücadeleye terörle mücadeleyle aynı bakıyoruz. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmasının önüne geçene kadar mücadelemiz devam edecek. Uyuşturucuya sıfır tolerans tanıyoruz, tek bir kişiye dahi satılmayacak noktaya geleceğiz.'

Kaynak: AA