İranlı İş Adamları Katar'da

Doha'da bir araya gelen Katar ve İranlı iş adamları, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri görüştü.

Katar ve İranlı iş adamları, Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelerek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri görüştü.

Katar Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Doha'yi ziyaret eden İranlı iş adamları heyeti, Katarlı meslektaşlarıyla görüşerek ikili ticaret işbirliği mekanizmalarını güçlendirme ve gıda alanında anlaşmalar yapma konularını ele aldı.

Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Tuvar, görüşme sırasındaki konuşmasında, Katarlı iş adamlarının, İran ürünlerini tanımaya çalıştığı ve gıda sektöründe faaliyet gösteren İranlı firmalarla ortak işbirliği yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Tuvar, Katar Ticaret Odası'nın iki ülkenin özel sektörleri arasında ortak işbirliğinin artırılması için gerekli verileri sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Muçteba Hüsrevtaç ise ülkesinin Katar ile ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi arzuladığını dile getirerek, Doha'da gerçekleştirdikleri görüşmelerin iki ülkenin çıkarları doğrultusunda ticaret hacmini artırmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 'Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması' gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.
Kaynak: AA