Hatay'daki FETÖ/PDY Davası

Hatay'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Türk asıllı ABD vatandaşının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Türk asıllı ABD vatandaşının yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Serkan Gölge, İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, ABD'nin Adana Konsolosluğundan gözlemci, avukat ve sanık yakınları hazır bulundu.

Mahkeme başkanının HTS kayıtlarında görüşme yaptığı bazı kişilerin telefonunda ByLock bulunduğunu söylemesi üzerine sanık Serkan Gölge, kendisine ulaşan HTS kayıtlarını çok detaylı inceleyemediğini kaydetti.

Türkiye'ye geldiğinde telefonla akrabaları ve arkadaşlarını aradığını ileri süren Gölge, 'HTS kayıtlarında çok detaylı inceleme yapamadım. Kimin telefonunda ne var bilemem. Ben sadece akraba ve arkadaşlık ilişkileri nedeniyle bunları aradım. Bunlarla yaptığım telefon görüşmelerine de bakılabilir. Bu bir suç değil.' diyerek hakkındaki suçlamaları ret etti.

Mahkeme heyeti, Gölge'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Eylül'e erteledi.
Kaynak: AA