Ekinözü'ne Yapılacak Konutlar İçin Başvurular Başladı

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Ekinözü Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan konut projesi için düğmeye basıldı.

Ekinözü'ne Yapılacak Konutlar İçin Başvurular Başladı
Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, toplam 128 konuttan oluşan projenin 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edileceğini söyledi.



Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçedeki konut ihtiyacının karşılanması ve örnek toplu konut projeleri geliştirilmesi amacıyla belediye ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından talep organizasyonu yöntemi ile toplu konut uygulaması yapılacağını belirtti.

Yeterli ön başvuru yapılması halinde hayata geçecek toplu konut projesi ile ilgili olarak bilgi veren Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “İlçemizin geleceği için önemli bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.

Başkan Çeleğen, TOKİ’nin yapacağı konutların ilçe için önemli bir değer taşıdığını kaydederek, “Konut sahibi olmayan hemşerilerimizi konut sahibi edindirmek için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’yle (TOKİ) bir süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemiz için önemli bir değer oluşturacak projenin startını vermiş bulunuyoruz. Üzerinde önemle durduğumuz TOKİ projesinde çok şükür sonuca ulaştık ve başvuruları almaya bugün itibariyle başladık. Ekinözü’nün geleceği için çok önemli olduğunu düşündüğüm bu proje ile birlikte inanıyorum ki büyük bir sorunu ortadan kaldırmış olacağız. İlçemiz için ilk olan bu proje ile Ekinözü, olumlu çıtasını daha da yukarılara taşıyacak” şeklinde konuştu.

Söz konusu toplu konut projesinin hayata geçmesi için 100 adet başvuru yapılması ön şartının arandığını anımsatan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Göreve gelirken bu konuda bir söz vermiştik. Bu sözümüzü tutmanın sevincini yaşıyoruz. Belediyemiz ve TOKİ işbirliği ile hayata geçecek toplu konut projesi, 128 konuttan oluşacak. Yatılı Bölge Okulu arka tarafında inşa edilmesi planlanan konutlar, 2+1 ve 3+1 olarak iki farklı tipte yapılacak. 2+1 konutlar için 2 bin, 3+1 konutlar için de 4 bin TL başvuru bedeli alınacak. Bu projenin ilçemize kazandırılması için son başvuru tarihine kadar en az 100 başvuru yapılması gerekiyor. Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı herkes bu projeye başvurabilir. Son başvuru tarihi ise 29 Ağustos 2017 olarak belirlendi. Şuanda da başvurularımızı almaya başladık. İnşallah kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz. Projenin detayları ve ödeme şekilleri ile ilgili geniş bilgilendirmeyi yapmak için TOKİ yetkililerinin katılacağı bir toplantı düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çeleğen, son olarak, “Bu başarı da emeği geçen, personelime ve TOKİ yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Proje ile ilgili gerekli olan genel şartları sitemiz aracılığıyla hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bunun dışında daha detaylı bilgi almak isteyen hemşerilerimiz gerek telefon ile gerekse Belediyemize müracaat ederek gerekli bilgileri alabilirler. İnsanımızın en temel gereksinimi olan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla bu ve benzeri projeleri ilçemize kazandırmak için çabalarımızı ve gayretlerimizi sürdüreceğiz. Ekinözü’müze hayırlı ve uğurlu olsun” değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA