Çınar İlçesinde Kırsal Mahalle Yolları Asfaltlandı

Kent genelinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar ilçesinde 30,8 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yollarında yürüttüğü asfalt sathi kaplama çalışmalarını tamamladı.

Çınar İlçesinde Kırsal Mahalle Yolları Asfaltlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 17 ilçenin kırsal mahalle yollarında 1100 km hedefiyle başlattığı asfalt sathi kaplama çalışmaları devam ediyor. Çınar ilçesinde kırsal mahalle yollarında çalışmalarını yürüten ekipler, mevsim normallerinin üzerine seyreden hava sıcaklıklarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin 16,3 kilometrelik Şekerören, Belenli, Başalan grup mahalle yolu 1. ve 2. Kat, 14,5 kilometrelik Karalar, Kutluk, Hasköy, Aktepe grup mahalle yolu 2. kat asfalt sathi kaplama ile Yaprakbaşı Aktepe mahallelerinin ulaşımını sağlayan 7,8 kilometrelik yolda alt temel çalışmalarını tamamlayan ekipler, çalışmalarını Yıllarca ve Yarımkaş ile Alabaş ve Buyuransu mahalle yollarına kaydırdı. 13,4 uzunluğundaki dört mahallenin yollarında alt temel ve temel çalışmalarını tamamlayan ekipler, Yıllarca ve Yarımkaş mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütüyor.

Sathi kaplama yapılacak yollar

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yıl içinde ilçenin 36,6 kilometre uzunluğundaki Tilver, Bulutçeker, Karaçbelik, Bayırkonak, Güğrük, Yeşiltaş, Harabe, Biremehmetağa, Gümüştaş, Yeşil grup mahalle yolu ve Çatmadal mahalle yolu ile 20 kilometre uzunluğundaki Göktepe, Gürses, Solmaz, Karabudak grup mahalle yolu, 8,2 kilometre uzunluğundaki Özyar, Arafat, Çakırtutmaz, Bellitaş grup mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yapılacak.

109 kilometre yol asfaltlanacak

5,6 kilometre uzunluğundaki Yarımkaş ve Bellitaş mahalle yolunda ise alt temel çalışması yapacak olan ekipler, Çınar ilçesinin kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında toplam 109 kilometre 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütecek.
Kaynak: İHA