CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması

'(FETÖ soruşturmaları) Çaycıya, çorbacıya el atan, yüzbinlerce insan hakkında işlem başlatan AKP siyasi ayak konusunda sessiz'.

TBMM CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmalarına ilişkin, 'Çaycıya, çorbacıya el atan, yüzbinlerce insan hakkında işlem başlatan AKP siyasi ayak konusunda sessiz.' dedi.

Atıcı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Olağanüstü Hal'in (OHAL) ilanının bir yılını doldurduğunu, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'lerle (KHK) hükümetin adeta kendi siyasi hedeflerini inşa etmeyi sürdürdüğünü öne sürdü.

KHK ile 169 bin şüpheli hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 169'u general, 7 bin 98 albayın tutuklandığını belirten Atacı, 'Eğer bunlar hainse bu kadar haini ordunun içine kim yerleştirdi. Eğer bunlar hainse bu kadar üst rütbelere gelmesine kim göz yumdu. Bunları sormak elbette bizim hakkımız.' ifadelerini kullandı.

Soruşturmalar kapsamında emniyette 8 bin 815 kişinin tutuklandığını, 24 vali, 73 vali yardımcısı ve 116 kaymakamın tutuklananlar arasında yer aldığını anımsatan Atıcı, devletin bütün kademelerinin FETÖ'cülerle doldurulduğunu kaydetti.

'Eline silah alıp milletin vergisiyle alınan kurşunları tekrar bize yönelten insanların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen biriyim.' diyen CHP'li Atıcı, sözlerine şöyle devam etti:

'Ancak bu kadar üst rütbeli, bu kadar mevki makam sahibi insanların nasıl devletin içine yerleştirildiğini gözler önüne sermek istiyorum. Sayın Canikli' de 'İçeride bundan daha fazla ruhunu FETÖ'ye satmış insan var' diyor. Durumun ne kadar vahim olduğunu, devletin FETÖ'ye adım adım, gün gün nasıl teslim edildiğini bu rakamlar açığa vuruyor. Çaycıya, çorbacıya el atan, yüzbinlerce insan hakkında işlem başlatan AKP siyasi ayak konusunda sessiz. Bunu dillendirdiğimizde ise 'CHP FETÖ'cüdür' diyenlere sesleniyorum, bu iftira bize yakışmaz.'
Kaynak: AA