CHP'li Tüm Açıklaması 'Ülkemizin İtibarı Ve Geleceği İç Huzur Ve Barışla Mümkündür'

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, "Ülkemizin itibarı ve geleceği iç huzur ve barışla mümkündür" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Tüm, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açılık grevinin 133’üncü günü olduğunu hatırlatarak, "Nuriye Gülmen hayatını kaybetme eşiğine geldi. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, eşiyle görüşme sonrası ’yaptığımız görüşme veda gibiydi’ dedi.

Nuriye ve Semih’in amacı ölmek değil. Onlar sadece özgürlüklerini ve işlerini geri istiyorlar. İnsanların göz göre göre ölümlerine seyirci kalmak insanlık suçudur. Nuriye ve Semih hayatını kaybetmeden bu açlık grevinin sonlandırılması için acilen gereğini yapın" ifadelerini kullandı.

OHAL’in uzatılmasına değinen Tüm, "Ülkemiz yasaklar ülkesine dönüştü. Bugüne kadar çıkarılan 25 Kanun Hükmünde Kararname ile yasaklar başladı, insan haklarını tümüyle askıya aldılar. Ankara Valiliği aşure etkinliklerini yasakladı. Cerattepe için yapılacak dayanışma konseri yasaklandı. Yozgat Valisi içki içilen mekanları yasakladı. Antalya Valisi açık alanda alkol içmeyi yasakladı. Ülkeyi bir an önce bu yasaklar cehenneminden kurtarmalıyız. Tüm bu yasakların, baskıların, hapis cezalarının, Kanun Hükmünde Kararnamelerin darbe, FETÖ ile ne ilgisi var? Yapılması gereken ülkeyi rotasına çevirip, ülkede demokratik parlamenter sistemi yeniden inşa etmektir. Bir an önce OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler geri çekilsin. Ülkemizin itibarı ve geleceği iç huzur ve barışla mümkündür" dedi.

Kaynak: İHA