Çakıroğlu'nun Cinayetinin Karar Davasında Gaziantep'ten Avukat Katıldı

Gaziantep MHP İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Muhittin Taşdoğan’ın talimatıyla İl Başkan Yardımcısı Avukat Ender Taşdoğan, Türk Hukuk Enstitüsü’nden Necati Ağırman Fırat Çakıroğlu cinayetinin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına katıldı.

Çakıroğlu'nun Cinayetinin Karar Davasında Gaziantep'ten Avukat Katıldı
PKK’lı öğrenciler tarafından bıçaklanarak şehit edilen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasının karar duruşmasına, Gaziantep’in de aralarında bulunduğu MHP’li avukatlar katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanık Nurullah Semo, ağırlaştılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca ’örgüt üyesi olmak’ suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Karardan memnuniyetini dile getiren avukatlar, "Yaklaşık iki buçuk yıl süren bir yargılama sürecinden sonunda bugün karar verilmiştir. Biz Ülkücü, Türk milliyetçisi avukatlar bugün ve bundan önceki duruşmalarda şehidimizin hatırasına hürmeten ve manevi bir görev olduğu için katıldık. Ancak bu hukuk sürecinde asıl övgüyü hak eden şehidimizin davasını başından beri takip eden ailenin avukatı olan arkadaşlarımız ve büyüklerimizdir. Bu davanın sonuçlanması ve verilen hüküm sadece Fırat’ımızı katili terörist bir caninin ceza alması anlamına gelmiyor. Verilen bu karar ile üniversitelerde Ülkücü gençlere saldıranların medya kuruluşlarının belirttiği gibi “karşıt görüşlü bir grup” değil teröristler olduğu Türk mahkemeleri ve hukuk sistemi tarafından kayıt altına alınmıştır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA