Bursa'da Yangınlara Gönüllü İtfaiyeciler Müdahale Edecek

Bursa Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ eğitimini tamamlayan NAK ekibinden 9 kişi daha gönüllü itfaiyeci oldu.

Bursa'da Yangınlara Gönüllü İtfaiyeciler Müdahale Edecek
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Küçük Sanayi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde, NAK ekibinden toplam 9 gönüllü itfaiyeci sertifika aldı. Kursiyerler teorik ve uygulamalı eğitimler kapsamında yangına müdahalenin yanı sıra itfaiye araçlarını da tanıma fırsatı buldu.

Gönüllü itfaiyeci sayısını 35’e çıkardıklarını belirten NAK Başkanı Fatih Işık, “Bursa konum itibariyle önemli bir noktada. Gönüllü itfaiyecilik bizim içinde önemli. Geçtiğimiz günlerde yaşanan boya deposu yangını da dahil Bursa da meydana gelen tüm büyük yangınlarda gönüllü itfaiyecileri ile aktif olarak görev aldıklarını” söyledi.



İhtiyaç duyulduğu hallerde profesyonel ekiplere destek vererek güç birliği oluşturması amacı ile başlatılan "Gönüllü İtfaiyecilik Projesi" kapsamında her zaman desteğe hazır olduklarını belirten Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına teşekkür etti.
Kaynak: İHA