Bitlis'te Doktorun Darbedildiği İddiası

Bitlis'te bir kişi, görevi başındaki doktorun burnunu kırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Bitlis Devlet Hastanesinde görevi başındaki psikiyatri uzmanı doktor Canan Uysal'ı darbederek burnunu kırdığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Doktor Uysal, bir süre önce kendisinden prosedüre uygun olmayan rapor istediğini iddia ettiği Zafer G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine bugün doktor Uysal'ın görev yaptığı Bitlis Devlet Hastanesine gelen Zafer G, o sırada hastalarını muayene eden Uysal'dan şikayetini geri almasını istedi.

Uysal'ın şikayetinden vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine çıkan kavgada doktorun burnu kırıldı.

Hastanenin güvenlik görevlilerince polis ekiplerine teslim edilen Zafer G, gözaltına alındı.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarını bu hale getirmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, 'Poliklinikte işimin başındaydım. Bekleyen hastalarım da vardı. Bu kişi sıra almadan içeri girdi. Buna rağmen elimden geldiğince iyi davrandım ama yine beni bu hale getirdi.' dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik Koordinatörü doktor Gökhan Eyüpoğlu da sağlık çalışanlarına karşı şiddetin tüm dünyada görüldüğünü ifade etti.

Şiddet olaylarını en aza indirmek için gerekli önlemleri aldıklarını anlatan Eyüpoğlu, şöyle konuştu:

'Bugün maalesef üzücü bir olay yaşadık. Olay olur olmaz güvenlik görevlilerimiz zanlıya müdahalede bulundu. Biz de idare olarak doktorumuza yardımcı olmak amaçlı gerekli adli süreci başlattık. Olaya karışan zanlı gözaltına alındı. Hem hukuki sürecin takipçisi hem de doktorlarımızın yanında olacağız. Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Burnu kırılan Uysal'ın ameliyata alındığı öğrenildi.
Kaynak: AA