Berlin Büyükelçisi Aydın'dan İşadamlarına Ziyaret

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Aydın Avrupalı Türk İşletmeler Ağı'nı ziyaret etti Aydın: 'Türk tarafının arzuladığı normalleşme durumudur. Ancak bunun tek tarafın çabaları olarak da ortaya çıkmayacağı da muhakkaktır'

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türk Alman ilişkileri noktasında Türk tarafının normalleşmeyi arzuladığı ancak tek taraflı çabayla bunun olmayacağını söyledi.

Aydın, Avrupalı Türk İşletmeler Ağı'na (NETU) ziyarette bulunarak iş adamlarının çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aydın burada yaptığı açıklamada Türk Alman ilişkileri noktasında her iki tarafın iyi niyetle birlikte ortak çabalarına ihtiyaç duyulduğunu, çok eskiye dayanan köklü ve çok yönlü Türk-Alman ilişkilerinin güçlenerek devam etmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Aydın, ''Türk tarafının arzuladığı normalleşme durumudur. Ancak bunun tek tarafın çabaları olarak da ortaya çıkmayacağı da muhakkaktır.'' dedi.

Günümüzde yaşanılan zorulukların ve sıkıntıların geride bırakılması gerektiğini vurgulayan Aydın, her iki tarafın birbirini daha iyi anlaması ve birbirine empati duyması gerektiğini dile getirdi.

- NETU Başkanı Karakaya

NETU Başkanı Veli Karakaya da iş adamları olarak yaşananları takip ettiklerini belirterek, Avrupa ve Almanya'daki Türkiye'ye karşı olumsuz tavrın kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

'Bizler yaşadığımız ülkeden empati bekliyor, anlamak ve anlaşılmak istiyoruz. Bizler bu anlayış içinde elimizden geldiğince topluma faydalı olmak için gayret sarf ediyoruz.'' ifadelerini kullanan Karakaya, Almanya'nın hassasiyetlerini göz önünde bulundurduklarını ancak aynı hassasiyeti Almanya'dan da beklediklerini söyledi.

Karakaya, Almanya ile Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ve hızla gelişerek iyileşmesinin tüm taraflar için gerekli ve yararlı olduğunun altını çizerek NETU olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

Kaynak: AA