Başkan Göksu, Esenlerlilerle Darbe Davası'nı Takip Etti

İstanbul’da FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili FETÖ’cü darbecilerin yargılandığı davaları takip eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, FETÖ’cü darbecilerin duruşmalarda 15 Temmuz’un hiç yaşanmamış gibi davrandıklarını söyledi.

Başkan Göksu, Esenlerlilerle Darbe Davası'nı Takip Etti
İstanbul’da FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili FETÖ’cü darbecilerin yargılanmasına devam ediliyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen "Mahrem İmamlar", "Samandıra Gişeleri ve Kartal Köprüsü" ile "Bylock Kullanan Polisler" davalarının duruşmalarını şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da takip etti.

Takip ettiği davalarla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Göksu, FETÖ’cü darbecilerin tiyatrodan öte bir oyun oynadıklarını belirterek, "Sanki Türkiye’de FETÖ denen bir terör örgütüyle karşılaşılmamış, sanki Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi olmamış, sanki 250 kardeşimiz şehit olmamış, 2 binden fazla kardeşimiz gazi olmamış, 15 Temmuz ruhuna sahip milyonlar sokağa çıkıp eylem yapmamış gibi süt liman bir tavır var. Burada da şunu görüyoruz ki, Türkiye bu 40 yıllık süre içinde küresel güçlerin taşeronluğunu yapan FETÖ’nün, bu toplumun kutsalıyla uğraşarak, aldatarak hangi tahribatları yaptığını 15 Temmuz’da gördük ve bunlar bu duruşmalarda da ortaya çıkıyor. Bizim millet ve devlet olarak öyle bir işbirliği içinde olmamız gerekiyor ki, FETÖ’nün bu topraklarda yaptığı 40 yıllık tahribatı ortadan kaldırarak, dünyada önemli bir güç elde edelim. Bunun için millet ve devlet çok iyi anlaşacak. Diyanet İşleri Başkanlığına da çok iş düşüyor. Çünkü dinin doğru anlatılması ve anlaşılması toplumumuz açısından çok önemli bir gelecek teşkil ediyor" diye konuştu.

Göksu, davaları Esenler halkıyla birlikte takip etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: İHA