Bakanlıklarda devir-teslim töreni

Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı koltuğunu Abdulhamit Gül'e devretti. Bekir Bozdağ daha sonra Başbakan Yardımcılığı görevini devralmak için yeni Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Nurettin Canikli ile bir araya geldi.

Bakanlıklarda devir-teslim töreni
Bakanlıklarda devir-teslim töreni
Yeni kabinenin belli olmasının ardından ilk devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Adalet Bakanlığı'ndaki tören kapsamında Bekir Bozdağ görevini Abdülhamit Gül'e devretti.

Eski Bakan Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer almaya devam edecek.

Bakanlıkta devir-teslim töreninde ortak basın açıklaması yapıldı.

Eski Bakan Bozdağ şunları dedi 'Bugün bir nöbet değişimi yapıyoruz, bu bir bayrak değişimidir. Abdülhamit bey aldığı bu görevi benden daha iyi yapacak ve daha iyi noktaya taşıyacaktır. Büyük başarılara imza atacaktır. Gözüm arkamda kalmadan gidiyorum.'

Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 'Türk yargısı her zaman dik durmuştur. FETÖ Türk milletimiz ve Türk yargısı hakkaniyet ve hukuk çervesinde bu yargılanmaların yapılıyor. Yargılanmaların sonuçlanmasını bekliyorum. Türk yargısının güçlenmesi için her türlü adımları atacağız.'

'Biz kendimizle yarışan bir ülkeyiz, reformlarımızı daha da arttıracağız

Bakanlıklarda devir-teslim töreni

 

Canikli görevini Bozdağ'a devretti

Yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Bekir Bozdağ'a devretti. Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevini Abdulhamit Gül'e devretti.

Kabine revizyonu sonrasında Milli Savunma Bakanlığı görevini yürütecek olan Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Belkir Bozdağ'a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Canikli, şunları ifade etti:

“Dinamik, aktif yapıyı sürdürebilmek için bu tarz düzenlemeler, değişiklikler zaman zaman yapılır. Onu bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Ben bu vesileyle bize bu görevleri tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hakikaten bu onurlu görevleri tevdi ederek, millete hizmet etme imkanı sundular. Bu açıdan bizim için şahsımız olarak son derece önemli hadiselerdir. Şimdi yeni bir görev değişikliği söz konusu. Öncelikle bunun da hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Görevi devralan Bekir Bozdağ ise şunları kaydetti:

“Böylesi başarılı bir siyaset ve devlet adamından nöbeti devralmak benim için ayrı bir onurdur. Sayın Bakanımızın yeni görevinde ben çok başarılı olacağına ve orada damgasını vuracağına yürekten inanıyorum. Bundan sonra biz de Sayın Bakanımızla beraber çalışacağız. Onun bilgisinden, tecrübesinden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da istifade ederek, ülkemizin refahı ve geleceği için beraber ter dökmeye bundan sonra da devam edeceğiz.”



Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Bozdağ'a devretti.

Bakanlıklarda devir-teslim töreni