Bakan Sarıeroğlu'dan tweet açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıklamasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Jülide Sarıeroğlu, sosyal medyadaki iddialara sert tepki gösterdi..

Bakan Sarıeroğlu'dan tweet açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, geçmişte Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı ve Hak-İş Kadın Komitesi Başkanlığı görevinde bulunan Jülide Sarıeroğlu atandı.

Bakan oluşunun açıklanmasının ardından sosyal medyada Jülide Sarıeroğlu ile ilgili iddialar ortaya çıktı. Bakan Sarıeroğlu bu iddialara sert tepki göstererek, 'Çeşitli medya organlarında, bir takım twet mesajları üzerinden, şahsıma yönelik, akıl, vicdan ve ahlak sınırlarını zorlayan bir karalama kampanyası başlatılmıştır' açıklamasını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun açıklaması şu şekilde:
'Çeşitli medya organlarında, bir takım twet mesajları üzerinden, şahsıma yönelik, akıl, vicdan ve ahlak sınırlarını zorlayan bir karalama kampanyası başlatılmıştır.

Başbakanlığı döneminde Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik saygısız ifadeler kullandığım ve FETÖ elebaşısını övdüğüm intibaı verilerek dolaşıma sürülen twet mesajlarıyla ilgili durum, gerçekte şu şekildedir:

HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak görevlendirildiği dönemde, kendisine haberleri en hızlı bir şekilde iletebilmek amacıyla, Genel Başkan Danışmanı olarak şahsımın koordine ettiği ekibin kullanımına yönelik bir Twitter hesabı oluşturduk.

Şahsım adına açılan ve medya takip ekibimizde yer alan arkadaşlarımızın ortak kullandığı bu hesap, sadece Mahmut beyin görmesinde fayda olan haberleri ve mesajları aktardığımız bir iletişim aracı işlevine sahipti. Doğal olarak, bu hesap üzerinden her türlü haber retweet edilmekteydi.

Bu çalışmanın hemen ardından başlayan Gezi Olayları döneminde de, yine aynı hesap üzerinden, bilgilendirme amaçlı paylaşımlar yapılmıştır.

Daha sonraki süreçte de bu hesap uzun süre, aynı amaçla medya takip ekibimiz tarafından kullanılmaya devam edilmiştir.

Nitekim, dikkatle incelendiğinde söz konusu mesajların tamamının, çeşitli haberlerin retweet edilmesinden ibaret olduğu görülecektir.

Belki de iyi bir sosyal medya kullanıcısı olmadığım için, daha sonra şahsi mesajlarımı da yayımlamaya başladığı bu hesaptaki eski twetleri silmek aklıma dahi gelmemiştir.

Kurulduğu günden beri gönül bağımın olduğu, 10 yıla yakın zamandır da çeşitli kademelerinde aktif olarak görev yaptığım AK Parti'ye ve Genel Başkanımıza karşı en küçük bir olumsuz düşünce veya tavır içinde bulunmam kesinlikle söz konusu olamaz.

Böyle bir ithama maruz kalmaktan dolayı derin üzüntü içindeyim. Haberlere konu edilen mesajların niçin ve hangi amaçla o hesap üzerinden yayımlandığı açıkça belli olmasına rağmen, böyle bir yola tevessül eden tüm kişi ve kuruluşları şiddetle kınıyorum.

Durumu kamuoyunun bilgisine sunuyor, böyle bir meseleyle gündemin işgaline alet edildiğim için tüm vatandaşlarımdan helallik diliyorum. '

.