Aydın'da Silaj Telaşı Başladı

Geçtiğimiz sezon sert ve uzun bir kış sezonu yaşayan Aydınlı yetiştiriciler kış hazırlıklarına başladı. Gerek devlet desteklemesi, gerekse besin değeri ve süt verimi oldukça yüksek olan silajın saman ve diğer kaba yemlere oranla çok daha karlı olduğunu belirten yetiştiriciler bu yıl için kış hazırlıklarına erken başladı.

Aydın'da Silaj Telaşı Başladı
Gerek süt, gerekse et üretimi bakımından silajın daha verimli olduğunu belirten çiftçiler yaklaşık 8 yıl önce yaşanan saman sıkıntısının ardından tüm çiftçilerin silaja yöneldiğini belirttiler.

Hayvancılık için en güzel besinin slaj olduğunu belirten Ali Çobanoğlu, “Silaj, sığır, koyun ve keçi gibi geviş getiren memeli hayvanların yem ihtiyacını karşılayan ve silolarda saklanan yüksek nem içeren fermente edilmiş yemdir. Halk arasında turşu da dediğimiz bu yem hayvancılık sektöründe ciddi kolaylık ve artı değer oldu. Özellikle mısır silajı daha çok ilgi görüyor. Silajlık mısır hasat edildikten sonra en kısa sürede silolanacak alanda hava kalmayacak şekilde sıkıştırılıp üstü plastik örtü ile örtülmesi gerekiyor. Şu anda silaj hazırlıklarımız başladı.

Sezon oldukça güzel çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA