1 Terörist Öldürüldü, 2'Si Yakalandı, 7'Si Teslim Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Şemdinli’de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir teröristin ölü ele geçirildiğini, Şırnak ve Batman’da toplam 7 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve Kilis’te, PYD/PKK mensubu 2 teröristin güvenlik güçlerince yakalandığını açıkladı.

1 Terörist Öldürüldü, 2'Si Yakalandı, 7'Si Teslim Oldu
TSK, terörle mücadele operasyonlarında yurt içinde meydana gelen olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamaya göre; Hakkari Şemdinli’de, pusu ve devriye görevi icra eden güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Şırnak Silopi’de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Batman merkezde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari merkezde 11 Temmuz 2017’de icra edilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait bir ceset ele geçirildi. Bitlis merkezde, 17 Temmuz 2017’de icra edilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden ikisine ait cesetle birlikte 2 kalaşnikof piyade tüfeği ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Kilis Gülbaba’da, Suriye kuzeyi Afrin bölgesinden Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan PYD/PKK mensubu 2 terörist güvenlik güçlerince yakalandı.

(İlker Turak/İHA)
Kaynak: İHA