Uşak'ta TKDK'den Bilgilendirme Toplantısı

Uşak'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD-2 1. Çağrı Dönemi tanıtım toplantısı yapıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Uşak Valisi Salim Demir, birinci çağrı döneminde 61 projeyle sözleşme imzalandığını ve 3 projenin sözleşme imzalama sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Devletin her türlü projeye destek olmaya çalıştığını ve bilgi ve uzmanlık desteğinin paradan daha önemli olduğunu belirten Vali Demir, şöyle konuştu:

'Devletimiz, hedefi olan, inancı olan girişimcileri desteklemektedir. Bir devletin kalkınmasında en önemli kalkınma modeli topyekun kalkınma modelidir. Bu sebeple şehrimizin ve ülkemizin kalkınması tüm kesimlerin en önemli hedefi olmalıdır. TKDK, bu kalkınma modelinin en küçük birimlerini desteklemektedir. TKDK ve diğer birimlerimizin proje desteklerine talip olmak bizim görevimiz.'

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir de destek programlarıyla ilgili bilgi verdi.

Kandemir, destek programlarının yatırımcıların tedirginliklerini giderdiğini ifade ederek, 'Hayvancılık sektöründeki yatırımlardan, kırsal turizm alanındaki yatırımlara kadar, çok geniş bir çerçevede yapılmış olan projeleri ve ilimize katmış olduğu değerleri görmekten büyük gurur duyuyoruz. Beklentimiz, proje oluşturma kültürünün hiç hız kesmeden ve daha da iyileşerek gelişmesi yönündedir.' değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, TKDK başvuru kabul uzmanları tarafından yapılan sunumun ardından sona erdi.

Kaynak: AA