TÜRKONFED Geleceği̇n Gi̇ri̇şi̇mci̇leri̇ni̇ Yeti̇şti̇ri̇yor

'STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar' projesi kapsamında 30 lise öğrencisi, alacakları eğitimlerden sonra Türkiye’de ArGe ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren uluslararası şirketlere çalışma ziyaretlerinde bulunacak.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen “STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar” projesi başladı.

TÜRKONFED açıklamasına göre, gençlere yönelik bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik eğitimi 'STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar' projesi başladı. 30 lise öğrencisine bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik dersinin verileceği proje kapsamında katılımcılar, geleceğin yenilikçilik odaklı girişimcileri olmaları için cesaretlendirilecek ve STEM alanlarında bir kariyere teşvik edilecek.

Açıklamada ABD Ankara Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın işbirliğinde yürütülen ve ilk eğitim programı 17-19 Temmuz'da gerçekleştirilen projenin ikinci eğitim programının 24-26 Temmuz'da düzenleneceği bildirildi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında lise 3 ve 4. sınıfa başlayacak öğrencilerin katıldığı projede 'Genç Girişimciler Bilimle Geleceği Yakalıyor', 'Teknoloji ile Dijital Çağın Girişimi' ve 'Genç Yetenekler ve Sınır Tanımayan Meslekler' adlı girişimcilik eğitimleri verilecek.

Proje kapsamında, Türkiye’de faaliyet gösteren Ar-Ge ve inovasyon odaklı şirketlere çalışma ziyaretleri gerçekleştirecek öğrenciler, iş dünyasını ilk elden tecrübe etme fırsatı bulurken, aldıkları teorik eğitimi pratik saha çalışmasıyla da pekiştirecek.

Açıklamada ayrıca projelerini ağustos ayında İstanbul’da düzenlenecek kapanış toplantısında jüri üyelerine sunarak programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin fikirlerini geliştirmek için şirketlerden destek arayacakları ve TÜRKONFED'den katılım sertifikası alacakları belirtildi.
Kaynak: AA