Turgutlulu Çocukları Sevindirecek Haber

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda çocukların güvenli bir şekilde oynarken fiziksel gelişimlerine de yardımcı olmak amacıyla yeni nesil oyun gruplarının montajını gerçekleştiriyor.

Turgutlulu Çocukları Sevindirecek Haber
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilk uygulamasını Atatürk Kent Parkı’nda hayata geçirdiği ve büyük beğeni toplayan yeni nesil çocuk parkını, Turgutlu’ya kazandırmak için kolları sıvadı. Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda 3 bin 500 metrekarelik alanda çocuklar 8 ayrı adada gönüllerince eğlenecek. Oyun gruplarının montajı, önemli ölçüde tamamlandı. Rekreasyon alanında, çocukların keyifli vakit geçirmeleri için kompozit ve ahşap malzemenin kullanıldığı birbirinden eğlenceli oyun grupları tercih edildi. 370 dönümlük Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda çocuklar ve gençlerin eğlenmesi için 3 bin 500 metrekarelik alana oyun ve macera gruplarının montajının yapıldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 ayrı adada oyun gruplarının konuşlandığını belirtti.

6 adada çeşitli oyun elemanlarının bulunduğunu, 1 adanın ise tamamen engelsiz oyun grupları için ayrıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Gençlerin keyifle vakit geçireceği macera adasında ise Zipline, Macera Parkuru, Modüler Tırmanmalı Atlama Kulesi ve Çift Yönlü Tırmanma Duvarı yer alıyor” diye konuştu.

Turgutlu’ya Fresh Park müjdesi

Türkiye’de az sayıda örneği bulunan Fresh Park’ın Atatürk Kent Parkın ardından Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda da hizmet vereceğini müjdeleyen Başkan Ergün, “Park alanı içerisinde yaz aylarında sıcaktan bunalan herkesin çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirebileceği, Türkiye’ de az sayıda bulunan Fresh Park da bulunmaktadır. Aynı zamanda içerisinde fitness elemanlarının bulunduğu spor alanları ve yürüyüş yollarının da yapımı devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA