TEOG Tercih Danışmanlığı Merkezi Kuruldu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamındaki sınavların ardından öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için tercih danışmanlığı merkezi kuruldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması tercih ve yerleştirmesiyle ilgili toplantı yapıldı.

Daha sonra TEOG'a giren öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için 'tercih ettiğin okul geleceğindir' sloganıyla Cumhuriyet Ortaokulunda danışmanlık komisyonu oluşturularak tercih danışmanlığı merkezi kuruldu. 24 Temmuz'a kadar hizmet verecek komisyon, öğrencilerin en uygun ve doğru tercihleri yapabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda rehberlik hizmetleri sunacak.

Komisyon, öğrencilerin dikkat etmeleri gereken hususlarda bilgilendirme yaparken velilere de çocuklarının geleceğe dair hedeflerini, hayallerini dikkate almaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, öğrencilerin doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla merkezi oluşturduklarını belirtti.

Kaynak: AA