Tekirdağ'daki Sağanak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak : 'Yaklaşık 100110 kilogram metrekareye yağış düşmüş durumda. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız hazır durumda. Ufak tefek sıkıntılar var ancak bunlar çok büyük olaylar değil'

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'da yaşanan sağanak yağışla ilgili, ' Yaklaşık 100-110 kilogram metrekareye yağış düşmüş durumda. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız hazır durumda. Ufak tefek sıkıntılar var ancak bunlar çok büyük olaylar değil.' dedi.

Başkan Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında Tekirdağ'ın da olduğu bazı illerde şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılmasının ardından 'Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kriz Masası'nın oluşturulduğunun altını çizerek, 24 saat boyunca aralıksız olarak il genelindeki ihbarların değerlendirildiğini belirtti.

Yağışın gece başladığını ve sabah saat 04.00'dan beri yağışla ilgili ilçeleri ziyaret ettiklerini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti :

'Süleymanpaşa ilçemizde bir sıkıntı yaşanmadı. Yaklaşık 100-110 kilogram metrekareye yağış düşmüş durumda. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız hazır durumda. Ufak tefek sıkıntılar var ancak bunlar çok büyük olaylar değil. Bizler şu ana kadar yapmış olduğumuz yatırımların semerini almış durumdayız. Yağış sonrası tüm hazırlıklar tamamlandı ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlimizdeki 11 ilçeden aldığım bilgilere göre ufak sıkıntılar mevcut. Bu 110 kilogramlık yağışlardan sonra oluşan ufak tefek sıkıntıları bile not ettik, bu sıkıntılarında çözümü için çalışacağız.'

Yağışlardan ekili alanların çok etkilenmediğini bazı yerlerde su birikintileri olduğunu tespit ettiklerini anlatan Albayrak, vatandaşların yaşanabilecek afetlere karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Albayrak, belediye olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini ve yaşanan sıkıntılara en kısa zamanda çözüm ürettiklerini ifade etti.

- Mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

Bu arada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gelen ihbar telefonları değerlendirilirken saat 12.00'a kadar Marmara Ereğlisi'nde 53, Çorlu'da 7, Kapaklı'da 21, Ergene'de 2, Çerkezköy'de 8, Süleymanpaşa'da 2 ve Hayrabolu’da 7 su baskınına müdahale edildiği bildirildi.

Ayrıca Marmara Ereğlisi ilçesinde yağmurdan dolayı mahsur kalan 3 ve Çorlu İlçesindeki 1 kişinin ekipler tarafından kurtarıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA