Siirt Valisi Atik Açıklaması

'Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yere düşürtmeyiz. Düşürecek adama da gereğini yaparız, bu kadar net'

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yere düşürtmeyiz. Düşürecek adama da gereğini yaparız, bu kadar net.' dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Atik, Siirt'in en iyi hizmetlere layık olduğunu, bunun için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Bora Jet firmasının bütün seferlerini durdurmasının ardından Siirt Havaalanı'nda tarifeli uçak seferlerinin de sona erdiğini anımsatan Atik, havaalanına en kısa sürede uçağın inmesi için Türk Havayolları yetkilileriyle bir araya geleceklerini söyledi.

Siirt insanının havaalanından faydalanmasını arzu ettiklerini belirten Atik, 'En kısa sürede ne olması gerekiyorsa, ne olabilirse bunu gerçekleştirelim. Yeni havaalanı mı yapılacak veya pist mi uzatılacak her neyse, bu olana kadar bizim Siirt halkının 2-3 sene bekleyecek durumu yok.' dedi.

Havaalanın kent için önemli olduğuna dikkati çeken Atik, kentin her açıdan gelişmesi ve kalkınması için havayoluyla ulaşımın önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

İnsanların kente gelmeden önce uçak seferlerinin olup olmadığına baktığını aktaran Atik, şunları kaydetti:

'Uçak olmayınca gelmekten vazgeçiyorlar. 2017'deyiz, eskisi gibi değil. Çevremizde bütün vilayetlerde havaalanı varken Siirt'e uçağın inmemesi bana tuhaf geliyor. Bu meselenin bir an önce çözülmesi lazım. Çözülmesi noktasında da Siirt valisi olarak elimden ne geliyorsa yağacağım. Allah bize güç kuvvet versin. İnşallah hayırlı neticelerle döneriz. Siirt kamuoyunun beklediği müjdeli haberi veririz diye düşünüyorum. Bu noktada iş adamlarımızın da desteğini isteyeceğiz.'

Atik, İstanbul'da katılacağı toplantıda, vatandaşların heyecanla beklediği Siirtspor'un tekrar canlandırılması için de çalışma yapacaklarını bildirdi.

6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Siirt Halk Kütüphanesinin de ateşe verildiğini, ödenek gelmesine rağmen halen yeni kütüphane binasının yapımına başlanmadığını anımsatılması üzerine Vali Atik, telefonla Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ı aradı.

Uzun süre Yayman'la konuyu görüşen Atik, yeni kütüphane binası yapımına en kısa sürede başlama sözünü aldıklarını ve Siirtliler'in ihtiyacına cevap verecek bir kütüphane yapacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesine rağmen Siirt-Eruh karayolundaki çalışmaların halen bitmediğini ifade etmesi üzerine Atik, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yere düşürtmeyiz. Düşürecek adama da gereğini yaparız, bu kadar net.' ifadesini kullandı.

Vali Atik, kentte yapılacak yatırımlarla ilgili uzun vadeli çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA