Siirt'te Camiye 15 Temmuz Şehitleri Anısına Bayrak Asıldı

Ensar Camisi'ne asılan 15 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki Türk bayrağı, şehitler anısına dalgalanacak Müezzin Utlu: 'Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızı Siirt'in her yerinden görülebilecek şekilde dalgalandırmak istedik'.

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler anısına camiye Türk bayrağı asıldı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki çift minareli Ensar Camisi'ne asılan 15 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki bayrak, şehitler anısına dalgalanacak.

Müezzin İsa Utlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rengini şehitlerin kanlarından alan bayrağı Siirt'in her yerinden görülebilecek şekilde dalgalandırmak istediklerini belirtti.

Utlu, 'Hem 15 Temmuz şehitlerimizi anmak amacıyla hem de bugüne kadar vatan savunmasında yaşamını yitirenlere ithafen büyük bir bayrak asmak istedik.' dedi.

Astıkları bayraktan gurur duyduklarını anlatan Utlu, 'Allah bayrağımızın her zaman gönderde güzel bir şekilde dalgalanmasını nasip etsin.' diye konuştu.

Cami görevlilerinden Sergen Aslan, minareden büyük ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, 'Amacımız darbe girişiminde bulunan, ezanımızı susturmak isteyen hainlere cevap vermek. Bu ülkede yaşadığımız sürece ne ezan diner ne de bayrak iner.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Necdet Uysal, camide Türk bayrağının dalgalanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: AA