Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, sığırlarda görülen sığır çiçeği hastalığına karşı hayvancılıkla uğraşanları uyardı.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, sinekler vasıtasıyla bulaşan sığır çiçeğinin sulak yerlerde sinek artışıyla daha yoğun görüldüğüne işaret etti.

Hastalığın, sineklerin yanı sıra gözyaşı, ağız ve burundan gelen akıntılar, bulaşık su ve yemler ile de bulaşma riskinin olduğunu söyleyen Demir, 'Hastalık belirtisi, öncelikle baş, boyun ve bacaklar olmak üzere tüm vücutta yaygın yumrulu şişlikler, göz, burun ve ağızdan akıntı, öksürük, yıllık süt verimi kaybı, yavru atma, yüksek ateş, iştahsızlık, zayıflık, bacaklarda şişlik ve yürüme zorluğu olarak ortaya çıkmaktadır.' dedi.

Hastalığı yayan temel etkenlerin sinekler olduğuna vurgu yapan Demir, şu uyarılarda bulundu:

'Hastalığa karşı alınacak en önemli etkenlerde birisi ilk önce aşılama ve sineklerle mücadele. Sineklerle mücadele için ahır ve barınakların kesinlikle temizliğine dikkat edilmeli. Sineklerin en çok konakladığı örümcek ağları ve hayvan dışkıları temizlenmeli ve aynı zamanda ahır havalandırılmalı, ahır pencere ve kapılarına sineklikler takılmalı.'

Demir, herhangi bir şüphe halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

- Ladik Belediye Başkanı Özbalcı, Kaplıca Tesislerini inceledi

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Belediye Kaplıca Tesislerinin modern bir tesis olma yolunda hızla ilerlediğini bildirdi.

Özbalcı, yapımı devam eden kaplıca tesisleri sahasını gezerek, çalışmalar hakkında Akdağ, Yatırım Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen'den bilgi aldı.

Kaplıca tesislerinin, yenilenecek yüzüyle Samsun'un en gözde termal turizm, otel ve konaklama tesisleri olarak hizmet vereceğini söyleyen Özbalcı, tesislerin yapımının tamamlanmasıyla Ladik'te turizm yönünden önemli bir gelişme olacağını vurguladı.

Özbalcı, 'İlçemize daha modern ve hizmet kalitesi daha yüksek bir kaplıca tesisi yapılması için düğmeye basılmıştır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Ladik Belediyesi Hamamayağı Kaplıca Tesisleri yeniden hayata geçirilecek ve şehrimizin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. İnşallah yakın zamanda ekonomisi ve sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan termal kaplıcamızı ilçemize yeniden kazandıracağız. Birçok hastalığa karşı şifa veren termal suya sahip tesislerimizin aktif hale gelmesi ile Ladik, sağlık turizmi alanında, daha da bilinen bir şehir haline gelecektir.' diye konuştu.

- Kavak Belediyesi Sebze Pazarı'nın eksikleri giderilecek

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, yeni hizmete açılan Soğuksu Mahallesi Sebze Pazarı'nda noksan görülenlerin tamamlanmasına çalıştıklarını söyledi.

Sarıcaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni pazarın vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara Soğuksu Mahallesi Sebze Pazarını hizmete açacağı sözünü verdiğini hatırlatan Sarıcaoğlu, şöyle devam etti:

'Gerekli düzenleme çalışmaları ile haftanın pazartesi günleri hizmet vermek üzere pazarı hizmete açtık. Ancak pazar yerinde lavabo ve mescit de olması gerekir. Bu konularda hem pazar esnafının ve hem de alışveriş yapacak vatandaşların mağdur olmaması için lavabo ve mescit yapımına başladık. Allah izin verirse önümüzdeki pazartesi gününe kadar sebze pazarı lavabo ve mescit çalışmalarımız da tamamlanacak.'

Kaynak: AA