Rehber Öğretmeninden Tercih Uyarısı

Üniversiteler için tercih döneminin başlaması nedeniyle öğrencilere uyarılarda bulunan Rehber Öğretmeni Abdullah Yar, öğrencilerin tercih yapmadan önce mutlaka rehberlik öğretmenlerine danışması gerektiğini vurguladı.

Rehber Öğretmeninden Tercih Uyarısı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından tercih dönemi başladı.

Diyarbakır’da bir dershanede görevli Rehber Öğretmeni Abdullah Yar, tercih yapacak üniversite adayı öğrencilerine önemli uyarılarda bulundu. Yar, tercih yapacak öğrencilerin öncelikle sıralamalarına dikkat etmelerini, daha sonra puanlarına bakmalarını gerektiğini belirterek, “Öğrencilere tavsiyem kişiliklerine uygun mesleklere yönelsinler. Tıp, hukuk, psikoloji, okul öncesi öğretmenlik, eczacılık, mühendislikler ve diş hekimliği gibi mesleklerin hiçbir zaman değeri azalmaz” dedi.



“Yeni sistemde ek puan karmaşası var”

Öğrencilerin genelde sürekli değişen sıralamalardan şikayetçi olduklarına dikkat çeken Yar, “Yeni sistemde ek puan karmaşası var. Eskiden tüm öğrencilere ek puan verilirken şimdi sadece meslek liselerine, ön lisans ve lisans öğrencilerine ek puan veriliyor. 2012’den öncekilere normal ek puan işlenirken, 2012’den sonrakilerde sadece meslek liselerine ama kendi aralarında ek puan sıralaması oluştu. Kendi aralarında ek puan sıralaması sıkıntı yaratabiliyor” diye konuştu.



“Rehber öğretmenlerine mutlaka danışın”

Tercih yapacak öğrencilerin mutlaka rehber öğretmenlerine danışması gerektiğini de vurgulayan Yar, şunları kaydetti:

“Öğrencilerin kendi başlarına tercih yapmaları pek sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle mutlaka öğretmenlerine danışsınlar. Öğretmenlerinden aldıkları bilgilere göre tercihlerini yapsınlar.”

Yar, iş sağlığı ve güvenliği, ağız ve diş sağlığı ile sosyal hizmetler gibi bölümlerin önlerinin açık olduğunu da anlattı.
Kaynak: İHA