Ölen Kız Kardeşinin Yerine Geçti

Çin'de zihinsel engelli annesinin evlat acısı yaşamasına gönlü razı gelmeyen oğlu, yaklaşık 20 yıldır kız kardeşi gibi giyinerek annesine bakıyor.

Çin'de zihinsel engelli annesinin evlat acısını azaltmak isteyen oğlu, yaklaşık 20 yıldır kadın gibi giyinerek ölen kız kardeşinin yerine geçti.

BBC'nin haberine göre, Çin'in dijital video haber platformu Pear Video'da, 'zihinsel engelli annesinin kız kardeşinin ölümüyle başa çıkmasına yardımcı olmak' için yaklaşık 20 yıldır kadın kıyafeti giyen 50'li yaşlardaki bir erkeğin videosu yayınladı.

Görüntülerde Guankşi Cuang özerk bölgesinin Guilin kentinde geleneksel 'cheongsam' elbisesi giymiş ismi belirtilmeyen Çinli erkeğin, yaşlı annesinin bakımıyla meşgul olduğu görülüyor.

Kız kardeşinin ölümünün ardından annesinin zihinsel rahatsızlık emareleri göstermeye başlaması üzerine kadın gibi giyinmeye başladığını söyleyen Çinli, böylece annesinin kız kardeşinin geri geldiğine ikna olduğunu belirterek, 'O tarihten beri bir kadın gibi yaşıyorum. Erkek kıyafetim yok.' dedi.

Görüntüdeki kadın kıyafetli Çinli erkek, insanların kendisi hakkında ne düşündüğünü önemsemediğini çünkü bunu annesi için yaptığını ifade etti.

Videoda, yaşlı annenin de 'O benim kızım. Diğer kızım öldüğünde o benim kızım oldu.' dediği görülüyor.

Video, sosyal paylaşım sitesi Weibo'da 4,2 milyon kez izlendi ve ana haber portallarında paylaşılmaya devam ediyor.

Videoya #HePosedAsHisDeadSisterFor20Years# (#20YıldırÖlenKızKardeşiYerineGeçti) etiketiyle binlerce yanıt verildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, görüntülerdeki erkeği 'hayırlı evlat', 'adam gibi adam' diye överken bazı sosyal medya kullanıcıları, Çinli adamın kadın gibi görünmesine tepki gösterdi. Bazıları da bu süreçte yaşlı kadının oğlunu sorup sormadığını merak etti.

Kaynak: AA