Moria Göçmen Kampındaki Protesto

Mültecilerin 'uzun süren iltica süreçleri ve zorlu yaşam koşullarını' protesto için düzenledikleri gösteride 7'si polis 8 kişi yaralandı.

ATİNA (A) - Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında kalan göçmenlerin düzenlediği gösteride 7'si polis 8 kişinin yaralandığı, 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, uzun süren iltica süreçleri ve zorlu yaşam koşullarını protesto eden çoğu Afrikalı göçmen polis ile çatıştı. Çöp bidonlarını ateşe veren, güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldıran göstericilere polis göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Yerel basında çıkan haberlerde, olayları bastırmak amacıyla başkent Atina’dan Midilli’ye ek polis kuvvetleri sevk edildiği belirtilirken, güvenlik güçlerinin engelleme çabalarına rağmen akşam saatlerine kadar süren olaylarda 7 polis ve bir göstericinin yaralandığı kaydedildi.

Olaylarda polis ve kamp görevlilerine ait 10 aracının zarar gördüğü ifade edilirken, 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gösteriler sırasında bazı sığınmacıların birçok çadırı ateşe vermesi sonucu çıkan yangında kamptaki bazı yapılar zarar görürken, yangının kampın dışına sıçramasıyla 4 dönümlük alandaki zeytin ağaçlarının çoğu kül oldu.

Olaylar nedeniyle iltica işlemleri durdurulurken, bazı göçmen ailelerin Moria kampını terk ettiği bildirildi.

Bu arada, Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, yaptığı açıklamada, yaz döneminde yaşanan bu tarz şiddet olaylarının ada turizmine büyük yara açtığını söyledi. Galinos, yetkililere mültecilerin iltica işlemlerini hızlandırılması ve bir an önce adadaki mülteci sayısının azaltılması çağrısında bulundu.

Ülkelerindeki savaşlardan kaçarak Yunan adalarına geçmeyi başardıktan sonra kamplarda tutulan mültecilerin iltica işlemlerinin uzun sürmesi tepkilere neden oluyor.
Kaynak: AA