Mersin'de Kadın Muhtarlara Bisiklet

Mezitli Belediyesince, ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında kentteki tüm kadın muhtarlara bisiklet hediye edildi.

İçel'de Mezitli Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kentteki tüm kadın muhtarlara işlerinde kullanmaları için bisiklet hediye etti.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler, vatandaşlara dağıtılmaya devam ediliyor.

Daha önce ilçedeki 2'si kadın 40 mahalle muhtarına bisiklet hediye eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şimdi de kentteki tüm kadın muhtarlara bisiklet dağıttı.

Açıklamada, değerlendirmesine yer verilen Tarhan, ilçenin çeşitli yerlerinde bisiklet yolları yapıldığını ve bisiklet kullanımını yaygın hale getirdiklerini belirtti.

Muhtarların toplumun lideri olduğunu vurgulayan Tarhan, 'Onların bisiklet kullanması diğer insanları da teşvik edecektir. Kadınlara değer verdiğimizi her fırsatta söylüyoruz. İçel'de bulunan tüm kadın muhtarlarımıza da bisikletlerini verdik. Artık mahallelerindeki çalışmalarını bisikletleriyle yapacaklar.' ifadelerini kullandı.

Yenişehir ilçesinde Limonluk Mahallesi Muhtarı Aysel Bağışlayıcı, Mezitli'de muhtarlara bisiklet dağıtıldığını duyunca kendilerinin de Tarhan'dan bisiklet talep ettiklerini kaydetti. Bağışlayıcı, 'Bu isteğimizi kırmadı ve doğrudan olumlu dönüş sergiledi. Benim şimdiye kadar hiç bisikletim olmamıştı. Başkanımız sayesinde bisiklet sahibi oldum. Çok mutluyum, Başkanımıza teşekkür ederim.' diye konuştu.

Yenişehir ilçesi Dumlupınar Mahalle Muhtarı Gülten Evmez de kendisinin de ilk defa bisiklet hediye aldığını ifade etti.
Kaynak: AA