Kayseri İl Koordinasyon Toplantısı

Kayseri 2017 yılı üçüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı yazılı açıklamaya göre, toplantı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Kamçı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yılın üçüncü dönem toplantısında, 2017 yılı yatırım programında yer alan ve kentin kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen yatırımların 30 haziran itibariyle gerçekleşme durumunun değerlendirmesinin yapılacağını, aynı zamanda 2017 yılı hedeflerinin konuşulacağını ifade etti.

Haziran ayı sonu itibariyle kent genelinde merkezi idare birimleri tarafından toplam 404 proje üzerinde çalışma gerçekleştirildiğini hatırlatan Kamçı, bu projeler için merkezi idare tarafından öngörülen 1 milyar 815 milyon liralık ödenekten yaklaşık 1 milyar 148 milyon liranın harcanarak yüzde 63'lük bir gerçekleşme oranına ulaşıldığını ifade etti.

Mahalli idarelerde ise toplam proje sayısının 501 olduğunu ve bu projelerin ödeneğinin yaklaşık 1 milyar 101 milyon lira olduğunu belirten Kamçı, söz konusu bu ödeneklerden dönem içerisinde yaklaşık 464 milyon lira nakdi harcama yapıldığını, parasal gerçekleşme oranının yüzde 42 olduğunu aktardı.

Kamçı, kent genelinde 905 proje olduğunu ve toplam 2 milyar 916 milyon liralık ödeneğin 1 milyar 612 milyon lirasının harcandığını, yüzde 55 parasal gerçekleşme oranına ulaşıldığını kaydetti.

Kaynak: AA