Kayapınar'da Engelli Ve Engelsizleri Buluşturan Etkinlik

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli ve engelsiz öğrencilerinin katılımıyla satranç turnuvası düzenlendi. 12 engelli ve engelsiz öğrencinin katıldığı turnuvada derece alan iki engelli öğrenci Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen 3 günlük Karadeniz-Gürcistan-Batum gezisi ile ödüllendirildi.

Kayapınar'da Engelli Ve Engelsizleri Buluşturan Etkinlik
Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 17-18 Temmuz tarihleri arasında engelli-engelsiz öğrencilerin katılımıyla Satranç Turnuvası düzenlendi.

12 öğrencinin katıldığı ve 17 Temmuz saat 09.30’da başlayan turnuva 14.30’da final karşılaşmasıyla sona erdi. 18 Temmuz Salı günkü Final karşılaşmasında yüzde 63 engeli bulunan Ahmet Ceylan ile yüzde 83 engeli bulunan Emrullah Çelik karşı karşıya geldi. Turnuvada Emrullah Çelik birinciliği, Ahmet Ceylan ise ikinciliği aldı. Turnuvanın birincisi olan Çelik ile Ceylan, Kayapınar Belediyesi tarafından 3 günlük Karadeniz-Gürcistan-Batum gezisi ile ödüllendirildi.

“Amaç ortak payda da buluşturmak”

Kayapınar Belediyesi Başkanı ve Kaymakam Mustafa Kılıç, Bu turnuvanın asıl amacı engelli ve engelsiz satranç severlerin bir araya gelerek ortak bir paydada yani satrançta buluşmalarını sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Engelsiz yaşam merkezinde yaklaşık iki aydır satranç dersleri verilmekte ve bu amacı gerçekleştirmek için çaba sarf edilmektedir. Bu turnuva sayesinde bu amaç gerçekleştirilmiş ve bu turnuva engelli öğrencilerin birçok alanda engelsizlerle beraber iş yapabilecekleri hatta bazen engelsizleri geride bırakacaklarının da göstergesi olmuştur” dedi.

Kaynak: İHA